Planera väl inför olika traditioner

För att vara så väl förberedd som möjligt inför olika traditioner så gäller det att planera väl. Vissa traditioner som jul kanske man påbörjar flera veckor innan för att man ska hinna med så mycket som möjligt innan första advent. Många av våra högtider innebär mycket mat och att förbereda vissa rätter är inte något större problem utan det kan bli så mycket godare om det får stått ett tag innan man ska äta.

Inför julen så kan det gälla att se till att det inte blir allt för stressigt innan man gör sig redo för årets tomtande. Det får inte bli allt för stressigt när man börjar närma sig julafton. Se till att få klart så mycket som möjligt innan själva julafton. Gör en plan och skriv ner vilken dag och vad som ska göras den dagen. På julafton så ska det inte vara allt för mycket som ska behövas förberedas. Möjligtvis att du sätter på en gryta med potatis som ska kokas.

Idag så kan man handla mycket i matväg via nätet vilket underlättar och ni slipper att åka iväg för att storhandla. Visst det kostar en slant extra att få det hemkört men det kan det vara värt då det är mycket som ska förberedas inför stora högtider. Försök också att delegera ut olika saker som ska göra inför den stora helgen. Om det kommer många människor så kan du med fördel fördela ut olika moment till de som kommer.

Post Navigation