Presenter till långväga vänner

När man gratulerar någon så är det som bekant kutym att också ge något i present. Som vi redan nämnt här, så är det inte alltid det lättaste att komma på vad som är rätt present till rätt person. Så vad gör vi här på Att Gratulera? Jo, vi vill givetvis göra allt som står i vår makt att hjälpa till med saken. Så här bjuder vi på en liten kompott av tips på vad du kan ge bort till vänner som kanske bor en bit bort.

JordenTill vännen på andra sidan jorden

Ibland så förefaller det sig så att vänner flyttar till andra länder eller en annan landsdel, av olika anledningar. Då är det inte alltid lätt att veta vad man ska hitta på. Det är ju till exempel både dyrt och omständligt att skicka större prylar per post. Här får du därför ett riktigt skojigt tips om en lösning på saken. Ett företag i norra Sverige, närmare bestämt i Husum, som ligger utanför Örnsköldsvik, tog för ett antal år sedan fram en produkt de kallar för postkakan.

Idén är lika enkel som namnet säger – du skickar en kaka/tårta, som är specialbakad för att kunna skickas till personen du ämnar gratulera – via post. Det som började i liten skala har nu vuxit ordentligt, och i skrivande stund så har postkakan skickats till över 70 länder runtom i världen. Tycker du att det låter som en bra idé så kan du ta en titt på företaget, med samma namn som sin produkt:s hemsida: www.postkakan.se.

Tycker du ändå att det känns lite litet att bara skicka en tårta i present och således känner att du vill skicka något mer till din vän. Vårt förslag är att du ändå i så fall försöker hålla vikten på ett sådant paket någorlunda vikt för att slippa dyr frakt. Vad kan man då skicka tänker du, med all rätt. Och det är precis vad vi tänker berätta – om det nu inte är så att faktiskt ändå ämnar att skicka något i storleksordning tvättmaskin.

Skicka paketTipset är att du använder dig av metoden att du beställer presenten från en webshop, och väljer att varan skall skickas direkt till den person som ska få presenten. Ofta vill man inte att den som får en present ska se priset, så förslagsvis så efterfrågar man att dessa uppgifter inte följer med paketet. Vissa erbjuder dessutom redan som ordinarie utbud att kunna skicka varan som present. Vi vill gärna slå ett slag för ett företag vid namn Norrform, som har tagit fram en rolig produkt i form av en äggkopp som är utformad som en spermie. En rolig och lite annorlunda present – och dessutom så skickas dem fraktfritt inom Sverige.

Om du skall skicka utomlands och webshopen du valt, inte har möjlighet att leverera det, så blir du givetvis tvungen att skicka det själv. Men innan du beställer, så kan du via posten räkna ut räkna ut vad portokostnaden kommer att bli.

När du kommit såhär långt så antar vi att det är skicka-present-spåret som du är inne på. Men vi vill ändå till sist komma med en avstickare till de övriga tipsen. Om du avsätter lite tid för planering så kanske det ändå går att ordna så att du faktiskt kan träffa din vän eller familjemedlem. Se till att hålla ögon öppna efter billiga flygresor till den plats du vill åka, och du kan ordna en riktig överraskningsfest!

ResaDet sista tipset för den här gången går också i resans tecken. Om din vän bor här i landet, så kan du, precis som vid föregående tips, med lite planering, ordna en överraskningsresa. Vi rekommenderar att du tar en titt på Reseshopens reseutbud. Dom har flertalet paketresor, där det säkerligen finns någon som stämmer in på era intressen. Vore inte det tidernas överraskning?!

Här hade ni några förslag åtminstone. Bara man sätter sig ned och tänker så finns det massor av saker att hitta på. Men sedvanligt så är det ju alltid så att det är lättare att komma på idéer åt någon annan, än att göra det själv. Så förhoppningsvis så fick ni lite hjälp här.

Post Navigation