Köp en present till barnbarnet

Att hitta presenter till yngre barn idag är svårt. Eller faktiskt inte svårt att hitta alls om ärligheten skall fram. Men att hitta bra, pedagogiska, hållbara och miljöriktiga leksaker är väldigt svårt att finna till överkomliga priser i de vanligaste leksaksbutikerna.

Leksaker är ett klimathot

Fast nu skall vi inte skylla på barnen och deras behov av att utvecklas genom lek, utan vi skall faktiskt rikta kritik till de leksakstillverkare som använder giftiga och miljöfarliga kemikalier för att tillverka plastleksaker till barn. Det finns faktiskt snart mer plast än fisk i världshaven och den nedskräpningen började för mindre än hundra år sedan.

Leksaker i naturmaterial har nästan alltid funnits

För något sekel sedan var i princip alla leksaker tillverkade av något naturmaterial. Det var ofta föremål av trä, järn, hudar, päls eller en kombination av dem. Visst fanns det även porslinsdockor för den välbärgade delen av samhället, men det hörde inte till vanligheterna.

Det finns leksaker som är miljöriktiga alternativ

Letar du efter leksaker som kommer hålla länge, vara pedagogiska och som lämnar ett mindre negativt avtryck på miljön kan du hitta ett utmärkt utbud på nätet. Genom att tänka på miljön när du köper leksaker till dina barnbarn, gör du även deras barn, barnbarn och kommande generationer efter det en tjänst.

Post Navigation