Julklappstips för de mindre

Julen är snart här och det börjar bli dags för julklappsinhandling. Att köpa julklappar till barnen kan vara knepigt – vad blir egentligen en bra present?

julklappar under granen

Förhoppningsvis har du en önskelista att gå efter. Har du inte det är det ofta säkrare att köp något annat än leksaker då det är lätt hänt att sådana julklappar blir fel – inte alla femåriga flickor gillar Barbie, till exempel. Du känner ditt eget barn, men andras barn kan vara svårare att köpa till. Expressen har en del tips i den här artikeln. Att ge bort en kurs är det hetaste tipset. Det kan vara allt från målning till dans och teater. Är barnet lite äldre är det också en bra idé att ge bort en upplevelse – vilket barn säger nej till en dag på tivoli?

Handla online

Vet du vad barnet gillar är förstås leksaker ett bra alternativ. Enklast kan vara att handla dessa online eftersom du då får tillgång till så gott som allt som säljs. Det kan till och med vara något som inte finns i Sverige. Då kan du använda ebay eller någon internationell webbshop. Ett bra tips är bilar, något som de flesta barn gillar. En annan klassisk present som alltid uppskattas är mjukisdjur som Lekotek också säljer.

Vad köper man till de mindre barnen?

Att känna barnet du ska ge presenten till är så klart en fördel. Om det är ditt eget barn har du garanterat redan fått en önskelista. Om du ska ge bort till någon annan i släkten rekommenderas du att kontakta föräldrarna. På så sätt kommer du inte heller riskera att köpa samma present som de redan köpt. Du får säkert också tillgång till en önskelista du kan använda.

Utöver det kan man också kolla upp barnets utveckling och mognadsnivå på nätet. Läs på vad barn normalt kan göra vid den ålder, vad som intresserar dem och så vidare. Exempelvis brukar barn börja förstå fantasi och skapa egna fantasier vid 3 års åldern. Äldre barn kan man utmana med pussel och leksaker som kräver lite mer finmotorik. För dem är det en rolig leksak, men utan att de vet det är det också ett bra sätt för dem att lära sig och utvecklas mer.

Sist får man tänka på familjesituationen. Om familjen bort litet ska man undvika väldigt stora presenter som dockhus eller gigantiska teddybjörnar. För att skona föräldrarna kan man också undvika leksaker som gör gälla och höga ljud.

Post Navigation