Inbjudan och förtäring

Något av det viktigaste då man ska gratulera någon genom att anordna en liten fest eller förekomst, det är planering. Det krävs planering på flera olika plan, allt beroende på hur man ämnar fira personen, i vilken utsträckning man skall fira och korrelerat till detta också hur många som skall deltaga. Men även om det bara är en enkel sammankomst med några släktingar så behövs det viss planering. Här ska du få stenkoll på två av de saker du bör se till att ordna.

Inbjudningar

inbjudan

Oavsett storleksordning, som sagt, så måste inbjudningar ordnas. En mindre sammankomst så räcker det givetvis med några telefonsamtal för att kolla av när det funkar för alla tilltänkta deltagare. Men handlar det istället om större saker, som ett bröllop eller när någon fyller jämt, då går det inte att ha hänsyn till enskilda deltagares scheman. Om vi tar bröllopet som exempel så föreslår vi att du skickar ut inbjudningskort, och helst ett ganska långt i förväg. Vanligt brukar vara att man skickar ut inbjudningskorten redan ett halvår innan bröllopets datum. Enklaste sättet att skicka ut inbjudningskort är i regel via tjänster på nätet, så som denna.

Chark, ost och vinFörtäring

Något ska man väl även äta på fest. Återigen, är det mindre sammankomst så går det ju att handla dagen innan för både middag, dryck och tårta, men är det ett bröllop så behöver det vara klart långt innan. Det lättaste är att leja bort, alltså ordna med catering för all förtäring och dryck. Detta kan dock bli ganska så dyrt, och beror då givetvis på budget. Ett bra alternativ annars, är om man har duktiga vänner, eller bekanta till vännerna som kan tänka sig att ställa upp med matlagning och servering och så vidare.

En meny bör planeras ganska långt i förväg. Man kanske vill att det skall följa ett visst tema, kanske hålls bröllopet på en plats där förutsättningarna för en varm meny inte är möjlig, och så vidare. Ofta ser man också till att på inbjudningskorten efterfråga de inbjudna om de har några allergier och liknande, innan man planerar vilken mat som skall stå på menyn. Handlar det istället om en 40-årsfest så är det vanligare med en varierad buffé, ofta med kalla rätter. Det är praktiskt både för att gäster då får ta det dem tycker om, och dessutom så kommer ofta gäster vid olika tidpunkter, och då är det krångligt att hela tiden hålla maten varm för nytillkomna.

 

Post Navigation