Hur firar du din jul?

Många människor, både unga och gamla, ser den stämningsfulla julhelgen som en av årets höjdpunkter. Men det ena julfirandet är inte det andra likt. Några familjer gör eget julpynt medan andra bakar pepparkakor med hela släkten.

Många passar på att gå på bio eller teater tillsammans och se någonting med anknytning till julen. Traditionerna och variationerna är nära nog oändliga. På nätet finns det mycket att läsa om våra jultraditioner.

Julklappar till alla

Att köpa ungefär samma julklappar till varandra varje år är en trevlig tradition i många hus, men överraskningar är också roliga. Den gamla seden kan du förnya genom att köpa något nytt till alla. Tycker din mamma om böcker? Ge henne då några ljudböcker den här julen istället för den traditionella inbundna romanen. Eller en almanacka med egna fotografier istället för tryckta traditionella bilder. Allt går att variera med lite fantasi.

Julens lekar

Att leka är ett trevligt sätt att umgås när det är jul. Såväl traditionella som nya lekar är en viktig del av firandet för många, du kan hitta bra lektips på nätet. Frågesport om julen, i blandade svårighetsgrader, är populärt och skapar bra stämning. Men gamla klassiska ” kull” och ” gömma nyckeln” roar barnen idag lika bra som förr. Ett kortspel efter julbordet ger lugn och ro att smälta maten.

Post Navigation