Fixa ett barnkalas

Att fixa ett barnkalas kan vara något som man är relativt van att göra om man har ett antal barn i familjen. Man kanske ska ordna sitt första barnkalas och inte har så stor erfarenhet av vad man bör tänka på, för varje år som går så bygger du upp din kunskapsbank då det gäller kalasandet, nu kommer det ju att se ut olika för varje år som går då barnen växer.

Tänk vad lätt det skulle vara om man kunde köra ett och samma tema på alla barnkalas, men det kanske blir tråkigt som 14-åring att ha haft samma typ av kalas i 14 år. Nåväl här kommer några bra tips på vad man kan tänka på för att variera sig lite och för att göra ett kalas roligt för just den som fyller år.

Inbjudan

Se till att få ut inbjudan i god tid så att föräldrar kan planera in detta i sina kalendrar, hur många som man ska bjuda in kan vara avgörande för resten av planerandet. En sak är säker ju färre som bjud in desto enklare blir det. Det är bra att skriva i inbjudan både när kalaset börjar och när det slutar så föräldrar vet när dom ska hämta sina barn. Skriv också om kalaset håller till inomhus eller ute, kan vara bra att veta hur barnen ska vara klädda. Glöm inte att skriva osa-datum, var kalaset hålls och andra kontaktuppgifter om föräldrar vill kontakta er om något.

Planera

Innan man skickar inbjudningarna så kan det vara bra att planera vilken typ av kalas man ska ha. Barnen kanske har önskemål om ett speciellt tema och då kan det vara bra att göra en inköpslista på vad man behöver inför barnkalaset så man har det klart innan. Fundera också på vilka som ska bjudas, oftast så vill barnen bjuda alla i hela världen och det går ju inte. Antingen bjuder man hela klassen om barnet går i skola eller så väljer man de bästa vännerna och pratar med föräldrarna om detta att bara de bästa kompisarna är bjudna och inte hela klassen.

Post Navigation